Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recenze z minulých 3 měsíců

Zde jsou recenze min. 14 dnů staré a max. 3 měsíce staré. 

 

Train simulator 2015 pc verze

 

 

 

 

 Train Simulator  2015 je další povedený díl simulace vlaků ze série railworks. Takže celá hra spočívá v tom, že máte převézt náklad, nebo lidi z místa A do místa B. Hra je velice pěkně graficky zpracovaná a ve 2015 už je naskriptován pohyb mraků po obloze. Ovšem hra má velice propracovanou fyziku a tím se posouvá na 1. místo vlakových simulátorů. A opravdu fanoušci vlaků si užijí hodně zábavy. Např. řízení vlaků a krajina je tak perfektní, že máte opravdu pocit, že sedíte na tom stanovišti a tu mašinu ovládáte. Což je super. Co je, ale škoda je to, že ve hře jsou malé úryvky tratí a je potřeba si další tratě pokud vám tři základní nestačí koupit na steamu. A nejsou zrovna levné, pohybují se okolo 29 eur, teda tolik to stálo u TS 2014. Jinak samotná hra stojí kolem 50 eur myslím, protože já tu hru dostal jako dar tak přesně nevím kolik stojí, ale cca 50 eur a kupuje se na steamu. A pro fanoušky vlaků ta investice určitě stojí za to. Ale pozor hra je poměrně náročná. Mé hodnocení je 8 z 10 a velké plus u railworks je, že když si koupíte TS 2015 tak se vám po vydání TS 2016 sama bezplatně nainstaluje nová verze. Proto to stojí za to si tu hru koupit, pokud máte rádi vlaky za myslím 50 euro na steamu.

 

The sims 4 pc verze

 

The sims 4 je celkem zajímavá hra. Je to hra, která má plnou řadu nedostatků např. zatím neobsahuje batolata, sociální pracovníky, hasiče, policii, zloděje, exekutora, chůvu, bazény, simík nemůže vlastnit auto a pár dalších nedostatků. Na druhou stranu hra obsahuje špičkově propracované editory vytváření simíka a editory stavby budov, hra si sama podle stěn a místnosti daného objektu rozvrhne nábytek. Také jsou zde na výběr tři různé výšky stěn, oken a dveří, okna se dají posovat po stěně nahoru a dolů. Simík vám může stloustnout pokud je ve stresu, nebo pokud jí třeba o půlnoci kalorické jídlo. Co mě ale zarazilo bylo to že spotřebiče jsou velice poruchové a odchází tedy hrozně rychle. Hra samotná je celkem propracovaná, ale malinko nedodělaná. Mě osobně se hra zamlouvá a docela mě i baví a už se těším až vyjdou datadisky. A otázka na závěr má cenu si jí za 1099 Kč koupit, osobně si myslím, že ano. Já osobně už mám hru koupenou a mé hodnocení zatím 8 z 10. ( Hra byla zakoupena v obchdě JRC - Karlovy Vary, pobočka se nachází v nákupním centru Fontána ).

  Doplňující info o the sims4 - sběratelská edice 

Povedlo se mi si půjčit na jeden den od mého známého the sims 4 zběratelská edice. Ve zběratelské edici můžeme najít kromě samotné hry, také knihu historie the sims a simíkovský diamant, který mění barvy podle toho jakou má dotyčný simík náladu. Samotný diamant má cca 8 druhů barev, ale ne všechny mám nafocené ( foto diamantu a jeho barev je ve fotoalbu ). Doplňující otázka stojí za to si koupit sběratelskou edici, která je o 700 kč draší? Abych byl upřímný tak je to na každým z vás. Já osobně si jí nekoupil, protože šetřím na podzimní áčkový tytuly her, neříkám tím, že the sims 4 neni áčková hra, to určitě je, ale jak říkám šetřím si na ty podzimní hry např. gta 5 ps4, nebo assasins creed unity. Ztěchto dvou her určitě vyjdou recenze. Zvláštní poděkování patří mému známému JJ Cooper, který mi zapůjčil the sims 4 sběratelskou edici.

The Last Of US REMASTRED ps4 verze

 

 

The Last Of US REMASTRED je akční playstationová hra, která vyšla pouze na ps3 a ps4. Na ps3 se dá koupit myslím pouze v základní verzi a na ps4 je k samotné hře balíček s DLC remastred, který vyprávý o tom dítěti co o něm mluvila Ellie ( ellie je jedna z hlavních postav ) v hlavní hře. Samotná hra se odehrává v budoucnosti, ale začínáte v současnosti a ve hře jde oto, že ameriku zasáhl smrtící virus, který lidi proměňuje v zombíky. A na začátku se Joel ( hlavní postava ) se svou dcerou Sráou a jejím strejdou Tomim snaží utéct z města, ale před hranicema města je zastaví voják a dostane rozkaz je zabít bohužel Sára střelbu nepřežije a Tomi následně toho vojáka zastřelí a tím zachrání Joela. Bohužel jeho dcera je těžce zraněná a následně zemře. S tomim se poté setkáte znovu až někdy v polovině hry. Poté se vám hra představí a přenese vás do budoucnosti. Zhruba do roku 2020. No a zbytek si nechám prosebe a pokud máte ps3, nebo ps4 tak hru doporučuji. Získala 200 ocenění na hře roku 2013. Je také celkem hezky graficky spracovaná a to na obou konzolích. Má samozřejmě i pár bugů např. skončí katscéna a kromě vás se ostatní postavy nehýbou a je nutno načíst poslední uloženej bod. Ovšem to může být i chyba mé konzole. Mé hodnocení je tedy 9 z 10. A otázka na závěr stojí za hru vyhodit 1099 kč? Dle mého názoru určitě ano, ale také záleží na tom zda tento typ her máte rádi. Hra je také docela dlouhá a užasně hudebně spracovaná. PS: Vím, že The Last Of Us vyšlo na ps4 někdy v červenci a na ps3 už někdy minulý rok, ale já hru koupil na ps4 a měsíc zkoušel, abych poté napsal recenzi. Tak se nezlobte .  ( Hra zakoupena v obchdě Počítačové Hry, který se nachází v ulici Sokolovská - Karlovy Vary ).